NOVA BOMBA SA APENINA: Bivši fudbaler Rome na meti Zvezde

Novosti online

21. 01. 2021. u 10:53

FILIPO Falko je na putu za Beograd i pitanje je trenutka kada će potpisati za Crvenu zvezdu, ako je verovati Italijanima.

НОВА БОМБА СА АПЕНИНА: Бивши фудбалер Роме на мети Звезде

Foto: EPA

A sada sa Apenina donose novu vest, odnosno bombu koji je još igrač na meti šampiona Srbije.

Tutomerkato tako danas izvlači najzvučnije ime od svih: Huan Iturbe!

Kako piše urednik tog sajta Marko Konterio paragvajski reprezentativac – može da se snađe i u ulozi polušpica, centarfora, mada se najbolje oseća kao krilo – baš je po ukusu Zvezdinog trenera Dejana Stankovića, pa se navodno očekuje da srpski šampion uskoro konkretizuje ponudu, prenosi “Mocartsport”.

Ne piše se ništa o finansijama, ali teško da bi Iturbe bio preskup, jer mu ugovor sa meksičkim UNAM Pumasom ističe na leto što znači da je on već sada slobodan da pregovara sa drugim klubovima.

Fudbalskim fanaticima iz Srbije Iturbe naravno nije najpoznatiji po igrama u MX ligi. Svojevremeno se kao igrač Porta – oni su ga iskopali u Sero Portenju i doveli u Evropu za 4.250.000 evra – afirmisao kao jedan od traženijih mladih igrača na Starom kontinentu.

Dve godine kasnije uzela ga je Verona za 16.000.000 evra, da bi ga već sledećeg leta tadašnji sportski direktor Rome Valter Sabatini odveo Juventusu ispred nosa u transferu vrednom 24.500.000 evra.

Međutim, u Rimu nije ispunio očekivanja i karijera je krenula silaznom putanjom, ali treba istaći da je Iturbeu tek 27 godina i da je bio stardan u Pumasu, a MX liga nikako nije prvenstvo za potcenjivanje.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)