RAT U BIH OKO NOVOG SELEKTORA: Srpsko-hrvatska koalicija protiv Bošnjaka

Novosti online

04. 01. 2021. u 21:17

KOMPLIKOVANIJA je procedura za izbor novog selektora u susednoj Bosni i Hercegovini nego za predsednika SAD.

РАТ У БИХ ОКО НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Српско-хрватска коалиција против Бошњака

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Nema glasanja pismom, nevernih elektora ni senilnih kandidata, ali nema ni novog selektora. Kandidati su bugarski stručnjak Ivajlo Petev, koji ima podršku FS Republike Srpske i Hrvata, i legenda bosanskog fudbala Sergej Barbarez, koji je favorit bošnjačkog kadra u Savezu

Budući prvi čovek Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković žestoko je optužio aktuelnog predsednika Elvedina Begića za smišljene opstrukcije po nacionalnoj osnovi.

- Situacija je  katastrofalna. Aktuelni predsednik Saveza Elvedin Begić je kriv za propast sednice, jer nije želeo da selektor bude izabran. Begić je telefonski održao sastanak sa bošnjačkim članovima i rekao im da nije u interesu Bošnjaka da Petev bude izabran za izbornika - kazao je Zeljković.

Novi pokušaj izbora na redu je u utorak kada neće biti potrebna dvotrećinska nego samo nadpolovična većina, ali uz "mali" dodatak: Za novog selektora moraće da glasa bar jedan predstavnik FS RS i bar dva člana Saveza iz Federacije, po jedan iz bosanskih kantona i hrvatskih županija (takođe kantoni, ali na drugom jeziku).

Stari dobri nacionalni ključ iz vremena SFRJ nastavlja da živi i ubija institucije koje ga sprovode.

- Ne mogu da podržim ni jedan predlog Misimovića. Ne mogu opet da podržim nekoga ko laže i ko će opet posle nekog vremena govoriti da ga niko ništa nije pitao - pokušao je da objasni svoj postupak Elvedin Begić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja