VIDIĆ SVE BLIŽI KANDIDATURI: Predsednička funkcija u FSS čeka Nemanju

M. Blažić

03. 02. 2023. u 19:51

DVA predsednika bez pravog fudbalskog pedigrea (Karadžić i Kokeza) došli su na čelo srpske kuće fudbala posle dvojice nekadašnjih asova (Stojković i Terzić), a kako sada stvari stoje čelno mesto krovne fudbalske organizacije bi ponovo moglo da se vrati u ruke nekadašnjeg istaknutog asa. Nemanja Vidić, koji je najpre pominjan kao želja dobrog dela javnosti, je očigledno i sam odlučio da se prihvati "vrućeg krompira" pošto je pre nekoliko dana na inicijativu Jedinstva iz Uba (čiji je prvi čovek proslavljeni reprezentativac Srbije Nemanja Matić) postao delegat Skupštine FSS.

ВИДИЋ СВЕ БЛИЖИ КАНДИДАТУРИ: Председничка функција у ФСС чека Немању

FOTO: N. Paraušić

To je po Statutu osnovni preduslov da bi neko uopšte mogao da bude promovisan u kandidata za prvog čoveka nacionalnog saveza.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester junajteda i Intera do sada u javnosti nije ni potvrdio ni demantovao ovu mogućnost, ali činjenica da je infiltriran u Skupštinu jasno govori da bi naredni potez trebalo da bude kandidatura. Ukoliko se Vidić prihvati kandidature za ovaj odgovoran posao biće mu potrebna podrška najmanje pet od 85 delegata najvišeg tela kako bi na izbornoj sednici i zvanično postao kandidat. Logična je pretpostavka da to nikako neće predstavljati prepreku ukoliko je zaista odlučio da zasuče rukave i uđe u nešto potpuno drugačije od onoga na šta je navikao tokom profesionalne karijere.

Za sada još nije poznat termin održavanja Izborne Skupštine FSS, a prema najavama iz srpske kuće fudbala, do zakazivanja bi trebalo da dođe najverovatnije tokom naredne nedelje. Novi predsednik FSS će postati kandidat koji na sednici dobije podršku većine od 50 odsto plus jedan glas u odnosu na broj delegata ovog tela (85). Vidić je po svemu sudeći spreman za novo poglavlje u karijeri, a kako će to sve izgledati u danima pred nama teško je i pretpostaviti imajući u vidu iskustva na tom planu iz bliske prošlosti.

PODRŠKA MIJATOVIĆA

VIDIĆ je pre manje od mesec dana dobio javnu podršku Predraga Mijatovića za kandidaturu.

- Dobio sam informaciju da Nemanja razmišlja o tome. Svakako bi mi bilo drago ako se to desi, da jedan igrač koji je napravio sjajnu karijeru uradi to. Ako se odluči na taj potez, kao neko ko je igrao sa njim i neko ko ga poznaje, naravno da ću ga podržati. To je ipak na njemu da odluči, ne treba žuriti i ne treba mu praviti taj pritisak - rekao je nekadašnji reprezentativac.

BONUS VIDEO: MILIONI NA ULICAMA: Pogledajte slavlje Argentinaca u Buenos Ajresu na dočeku svetskih šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)