NENAD TOMOVIĆ, DEFANZIVAC AEK, ZA "NOVOSTI": Paklenih 40 stepeni svima problem

M. B

04. 08. 2022. u 10:20

O VRUĆINAMA na Kipru u ovo doba godine je mnogo toga ispričano i uglavnom se to u kontekstu fudbala pominje kao prednost domaćina.

НЕНАД ТОМОВИЋ, ДЕФАНЗИВАЦ АЕК, ЗА НОВОСТИ: Паклених 40 степени свима проблем

EPA

Iskusni defanzivac današnjeg protivnika Partizana Nenad Tomović (34) tvrdi da u ništa boljoj situaciji nisu ni njegovi saigrači i on, a potvrda je stigla i iz zahteva tima iz Larnake da se početak utakmice pomeri za pola časa zbog toplote sa 17.30 na 18.00.

- Treniramo u pola osam ujutro svaki dan, tako da sam budan od šest. Već u vreme početka treninga bude 33, 34 stepena. Spreman je "lonac" i za današnju utakmicu, pa ko se kako snađe. Bila je priča da će to ošamutiti Dance, ali koliko je njih toliko je i nas. Imamo dosta stranaca koji nisu navikli na ovako jako leto - ističe Tomović za "Novosti" sa užarenog "rajskog ostrva" i napominje da temperatura ovih dana u Larnaki retko silazi ispod 40 stepeni.

Partizan pored klimatskih ima i probleme druge vrste posle lošeg starta u Superligi.

- Plaši me malo ovo stanje u Partizanu. Sve je nekako negativno, to često zna da bude mač sa dve oštrice. I igre i rezultati su im loši, pa u klubu postoji strah da nas ne iznenade i da im ne krene baš na Kipru - kaže nekadašnji igrač Zvezde, Fiorentine, Đenove, Kjeva, Spala...

- Komentarisali smo saigrač Tričkovski i ja tu sličnost, jer smo igrali u verovatno najgorem periodu Zvezde protiv Apoela. Mi smo tada ispali, sad ako Partizan bude eliminisan od AEK, biće preslikana situacija.

Tomovića očekuju žestoki dueli sa najboljim strelcem Partizana iz prošle sezone.

- Od Rikarda nam sigurno preti najveća opasnost, tu su Menig i Natho. Nadam se da će se ova kriza odraziti i dalje na njih, i da Larnaka nije mesto koje će pamtiti po povratku samopouzdanja. Sigurno je da bi nam svaka pobeda značila mnogo - zaključio je Tomović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a