KLACKANJE UMESTO LETA: Fudbaleri Čelsija putuju devet sati do Midlsboroa

S. R.

16. 03. 2022. u 14:58

NOVI dan, nova nevolja za Čelsi.

КЛАЦКАЊЕ УМЕСТО ЛЕТА: Фудбалери Челсија путују девет сати до Мидлсбороа

FOTO: Tanjug/AP

Otkako je vlada Velike Britanije uvela sankcije vlasniku "plavaca" Romanu Abramoviču, klubu je otežano funkcionisanje, i sada se suočava sa još jednim izazovom - kako stići na subotnju utakmicu četvrtfinala FA Kupa protiv Midlsbroa?

Aktuelnom prvaku Evrope, vlasti su ograničile "budžet", po kojem može da potroši samo 25.000 funti (oko 30.000 evra) na putovanja. Zato, klubu zvanično nije omogućeno da organizuje avionski prevoz, pa će morati da se "klacka" autobusom od Londona do Midlsbroa, grada na severoistoku Engleske, u trajanju od skoro deset sati.

- Jako je teško organizovati putovanja, sada moramo da se nosimo i sa tim problemom. Nije stvar u luksuzu, ovo je profesionalni nivo sporta, gde se mečevi igraju na dva-tri dana. Naši protivnici imaju bar po četiri dana odmora između utakmica. Zbog toga nam je važno da imamo neki plan - jada se šef stručnog štaba Čelsija Tomas Tuhel.

Prvi koji je pritekao da pomogne klubu u teškoj situaciji je mladi ofanzivac Kai Haverc. Nemac se velikodušno ponudio da pokrije sve troškove.

- Za nas igrače to nije veliki problem. Ja ću da platim sve. Postoje i teže stvari o kojima treba brinuti na svetu nego da li ćemo ići na gostovanja avionom ili autobusom - istakao je Haverc.

Takođe, Fudbalska asocijacija Engleske odbila je zahtev Čelsija da se utakmica protiv Midlsbroa odigra pred praznim tribinama. "Plavcima" nije omogućeno nikakvo prihodovanje od ulaznica, pa samim tim nisu mogli da prodaju karte za ovaj susret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri