SRBIN ULETEO U PUCANJ: Pavlović u poslednjim trenucima prelaznog roka menja klub

Novosti online

16. 02. 2022. u 12:44

POSLE Belgije, nekadašnji član Partizana i standardni reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović igraće na pozajmici iz Monaka u Švajcarskoj.

СРБИН УЛЕТЕО У ПУЦАЊ: Павловић у последњим тренуцима прелазног рока мења клуб

FOTO: N. Paraušić

Snažni štoper do kraja ove takmičarske godine igraće u redovima Bazela, a jedan od najvećih švajcarskih klubova imaće opciju da otkupi njegov ugovor u junu.

Ovu vest preneli su gotovo svi francuski mediji, uz poruku da je Bazel u finišu prelaznog roka u Švajcarskoj stigao do kapitalnog pojačanja.

Očekivalo se da momak rođen 2001. godine, posle stažiranja u Serkl Brižu, dobije značajnu minutažu na stadionu Luj Drugi. Međutim, Pavlović nije uspeo da se izbori sa izuzetno jakom konkurencijom.

U zamislima novog trenera Filipa Klemona bio je tek peta opcija posle  Disasija,  Maripana, Marselana i Badijašila. Otkako je Belgijanac došao na klupu Kneževa početkom godine umesto Nika Kovača, Pavlović nije odigrao ni minut u prvenstvu i kupu.

Srbin je odlučio da se preseli u Bazel, za početak na pozajmicu, a videćemo da li će ga Švajcarci u potpunosti otkupiti od Francuza.

Nije poznata visina otkupne klauzule koju je ispregovarao Bazel, ali to može biti zanimljivo za Partizan. Crno-beli su prodali Pavlovića u Monako za 10.000.000 evra i 2.000.000 evra bonusa koji bi se aktivirali kada Srbin odigra 25 mečeva za Kneževe. Do sada ih je odigrao 12 i ako Bazel odluči da ga otkupi, Partizan ostaje bez 2.000.000 evra.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)