HOUK, SRAM TE BILO! Odluka australijskog ministra koja će još više razbesneti Đokovića

Novosti online

16. 02. 2022. u 10:45

NOVAK Đoković deportovan je pre tačno mesec dana iz Australije! Najboljem srpskom teniseru je tog 16. januara krenula i da teče zabrana ulaska od tri godine u pomenutu zemlju.

ХОУК, СРАМ ТЕ БИЛО! Одлука аустралијског министра која ће још више разбеснети Ђоковића

FOTO: EPA/Tanjug

Aleks Houk, australijski ministar za imigracije, u okviru svog diskrecionog prava odlučio je da deportuje Novaka Đokovića iz Australije zbog mogućnosti da bi njegovo prisustvo izazvalo "anivakserske sentimente".

Prema australijskom zakonu, svako ko je proteran iz zemlje na tri godine nakon negativne odluke prema članu 133C(3), može da podnese zahtev za izuzeće pod "ubedljivim" ili "saosećajnim" okolnostima.

- Budućnost gospodina Đokovića je njegova, da on odluči o tome kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou. Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi - počeo je Houk, a preneli su australijski mediji.

Upitan da li će trogodišnja zabrana biti ukinuta, Houk je imao spreman odgovor.

- To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje - rekao je Houk.

Ovo znači da naredni ministar imigracija, koji nasledi Aleksa Houka, ne mora da postupa na isti način kao njegov prethodnik, a ovom porukom jasno se stavlja do znanja da bi u Australiji 2023. mogli da dočekaju Đokovića "raširenih ruku"...

Iako na prvi pogled vest deluje kao ohrabrujuća, sigurno da će Novak još više da se razbesni. Houk kao da je imao zadatak da samo ove godine spreči Srbina u pisanju istorije.

Uspeo je, i ne samo to, već je pomogao Nadalu da bude GOAT, zapamtio mu je to Nole, pa već na sledećem Melburnu može Srbin da začepi usta Australijancima.

Ko se zadnji smeje najslađe se smeje...

BONUS VIDEO: Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)