"SLOBODA JE JAČA OD TENISA": Prvi teniser koji je stao uz Đokovića

Novosti online

16. 02. 2022. u 09:05

INTERVJU Novaka Đokovića koji je uzdrmao ceo svet. Prvi teniser sveta priznao je da ne želi da primi vakcinu protiv korone, da je svestan posledica, te da je spreman da žrtvuje sve trofeje, ali vakcinu ne želi ako bude uslov da igra na turnirima.

СЛОБОДА ЈЕ ЈАЧА ОД ТЕНИСА: Први тенисер који је стао уз Ђоковића

FOTO: AP/Tanjug

Srbin je dodao da to ne znači da je antivakser, a priznao je i da je bio pogođen reakcijom kolega tokom Australijan opena i da su ga mnogi razočarali u tom pogledu dok je bio zatočen u Melburnu.

Jedan od retkih koji je tada digao glas za Đokovića bio je Francuz Pjer-Igo Erber. On je tada najavio da Novaku spremaju paklen doček u Australiji. Pošto se i sam nije vakcinisao, propustio je Australijan open. 

Erber se sada među prvima oglasio i dao podršku Đokoviću zbog stava o vakcinaciji.

- Sloboda je jača od tenisa i svega ostalog. Mnogo sam se pronašao u intervjuu koji je dao. Veliko poštovanje za njegov stav. Ima uverenja, poštovanje - rekao je Erber za L'Ekip.

Foto: EPA

 

Francuz kaže da je srećan što sada može da igra na turniru u Marselju, gde je pobedio Mihaela Kukuškina sa 2:0 i plasirao se u osminu finala.

- Srećan sam što mogu da igram u svojoj situaciji. Sigurno je da sam imao vrlo malo prilike za to na kraju prošle godine, tako da sam veoma srećan što sam na terenu i da mogu da igram turnire u Francuskoj. Želimo da igramo pred našom publikom, to je ono što me motiviše i tera da želim da budem teniser - rekao je Erber.

BONUS VIDEO: Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a