ULAGANJE OD MILIJARDU I PO: Evropa dobija treći najveći stadion na svetu

Novosti online

19. 10. 2021. u 17:36

FK BARSELONA će napustiti čuveni stadion "Nou kamp", i to privremeno, zbog velikog renoviranja koje sledi.

УЛАГАЊЕ ОД МИЛИЈАРДУ И ПО: Европа добија трећи највећи стадион на свету

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Kako je potvrdio predsednik slavnog kluba Đoan Laporta, usled velikog projekta "Espai Barsa", kog je nedavno nazvao vitalnim za opstanak pomenutog giganta, ekipa Barselone će bar na jednu sezonu morati da igra na drugom sportskom objektu. Da li od sledeće sezone, ili od leta 2023, još nije utvrđeno.


Nije određeno ni na kom terenu će igrati, ali je najverovatnije da će rešenje biti "Stadion Johan Krojf", koji se nalazi pokraj Barsine akademije "La Masija", a na kome trenutno mečeve može da posmatra 6.000 gledalaca, a moguće je, "relativno lako i brzo", značajno uvećanje kapaciteta.

Barselona na "Nou kampu" igra od 1957, a ako urodi plan rukovodstva da se pozajmicom od čak milijardu i po evra renovira i slavni stadion, ali i njegova okolina (novac bi se vraćao od zarade koju bi taj kompleks donosio u godinama koje slede), ekipa će se potom vratiti na svoje uobičajeno igralište koje će biti "opasano" uvećanim tribinama.

FOTO: EPA

Nou kamp


Naime, umesto dosadašnjih 99.000 stolica, na renoviranom slavnom objektu biće postavljeno 110.000, čime će "Nou kamp" postati treći najveći stadion na svetu.

Podsetimo, ispred su samo severnokorejski "Rungrado 1. maj" u Pjongjangu (prima 114.000 gledalaca) i svetski rekorder, indijski "Narenda Modi" u Gudžaratu (132.000).


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a