KAKO DO KATARA? Direktno samo pobedom u Lisabonu, kroz baraž možda i preko Hrvata, ali i starih dužnika Škota i Ukrajinaca (FOTO)

Novosti online

12. 10. 2021. u 13:40

FUDBALSKA reprezentacija Srbije večeras protiv Azerbejdžana pobedom može da obezbedi baraž, a što je još važnije i da ostane u trci za prvo mesto u grupi A i direktan plasman na Mundijal.

КАКО ДО КАТАРА? Директно само победом у Лисабону, кроз бараж можда и преко Хрвата, али и старих дужника Шкота и Украјинаца (ФОТО)

FOTO: AP

U slučaju da orlovi ne osvoje grupu, čekaće ih neki od uslovno rečeno lakših protivnika u prvom krugu baraža.

A koliko je to "uslovno lakši" zaista samo uslovno, vidi se na trenutnoj listi najboljih drugoplasiranih ekipa, gde su "ispod crte" Ukrajinci, reprezentacija protiv koje još nismo osvojili ni bod, a postigli smo samo jedan gol i to u poslednjim minutima utakmice koju smo gubili sa 2:0.

FOTO: Vikipedija

Tu je trenutno i Vels, kao ekipa koja bi ušla preko Lige nacija (zajedno sa Austrijom), ali zmajevi mogu do baraža i preko kvalifikacija, u kom slučaju bi verovatno bili povlašćeni u prvom krugu.

Srbija će, dakle, u prvom krugu gotovo sigurno biti nosilac, ako ne ode direktno, ali u drugom krugu nema nosilaca i tu nas verovatno čeka teži posao.

Kako sada stvari stoje, moglo bi da dođe i do balkanskog derbija sa komšijama Hrvatima, koji su u ponedeljak kiksnuli protiv Slovačke i time prepustili Rusima prvo mesto u grupi. S njima bar ne možemo da se sastanemo u prvom krugu.

Podsetimo, u baražu učestvuje 12 reprezentacija, podeljenih u tri "staze" sa po četiri ekipe. Samo će pobednici svakog kostura u Katar. 

U šeširu će biti deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija i još dva pobednika grupne faze UEFA Lige nacija, koji se nisu plasirali, a na osnovu rezultata biće podeljeni na povlašćene i nepovlašćene. Timovi iz Lige nacija će sigurno biti u slabijem šeširu, a pridružiće im se i četiri ekipe iz kvalifikacija koje imaju lošije rezultate.

Mnogo kombinacija, možda je ipak lakše da orlovi pobede u obe preostale utakmice, večeras protiv Azerbejdžana i 14. novembra protiv Portugalije na stadionu Žoze Alvelade, pa da odemo direktno u taj Montev... Katar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije