AMERIČKI VOJNICI PUCAJU PO SRPSKOJ PLANINI: Helikopteri vojske SAD nadleću Manjaču! (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2021. u 16:53

DRUGOG dana vežbe "Brzi odgovor 21" pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država nastavili su početne aktivnosti, koje će se u narednim danima proširiti u veće združeno delovanje.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПУЦАЈУ ПО СРПСКОЈ ПЛАНИНИ: Хеликоптери војске САД надлећу Мањачу! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pripadnici deklarisane Bataljonske borbene grupe lake pešadije OS BiH u utorak 18. maja 2021. godine na poligonu Manjača u jutarnjim datima su se prirdružili američkim vojnicima u kvalifikacijskih bojevim gađanjem pešačkim naoružanjem, koji su na ovoj aktivnosti od ponedeljka.

Cilj bojevih gađanja je da projere svoje sposobnosti upotrebe naoružanja u borbenim uslovima.

Za to vreme, helikopterski sastav Brigade borbene avijacije 1. pešadijske divizije Kopnene vojske SAD-a, koji je baziran u kasarni i vazdušnoj luci Dubrave kod Tuzle, provodi letove, koji se odnose na prevoz ljudstva i medicinsku evakuaciju vazdušnim putem.

U ovom trenutku na Dubravama su četiri helikoptera UH-60 Black Hawk, a moguće da će se njihov broj dalje povećati, kako bude rastao intezitet vežbe. Uz pripadnike 5. pešadijske brigade OS BiH podršku daje i osoblje Međunarodnog aerodroma Tuzla.

U narednim danima očekuje se dalje povećanje letačkih aktivnosti, kao i intenziteta pokreta pripadnika OS BiH i SAD, prenosi Kliks.ba. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili