IZDAVALE LAŽNE PCR TESTOVE: Uhapšene dve žene u Prevodilačkoj službi u Modriči

Vid Blagojević

09. 12. 2020. u 14:27

NA opšte iznenađenje prolaznika na Modričkom šetalištu u ulici Svetosavska, juče se iznenada pojavilo više pripadnika specijalne policije koji su utrčali u kancelariju Prevodilačke službe.

ИЗДАВАЛЕ ЛАЖНЕ ПЦР ТЕСТОВЕ: Ухапшене две жене у Преводилачкој служби у Модричи

Foto: V. B.

Tu su izvršili pretres i uhapsili Danijelu M.Đ. i Snježanu D. Kako smo nezvanično saznali od radnika u okolnim poslovnim prostorima, ni po čemu se nije moglo primetiti da radnice u Prevodilačkoj službi se bave sumnjivim poslovima.


-Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj realizovali su operativnu akciju „Retest“ u okviru koje su juče lišene slobode dve osobe u Modriči zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo „Falsifikovanje isprave“.U okviru akcije slobode su lišene D.M.Đ. i S.D. iz Modriče koje se sumnjiče da su od neutvrđenog dana ove godine do 08. decembra izvršile navedena krivična djela na način što su zajedno od građana zahtjevale i primale određeni iznos novca za koji bi im napravile falsifikovani, odnosno lažni PCR rezultat mikrobiloške analize na pandemijsku bolest “COVID 19“ u namjeri da sebi omoguće pritivpravnu imovinsku korist, a drugim licima omoguće nesmetano putovanje i rad u inostranstvo, u većini slučajeva – stoji u saopštenju MUP RS.

Pored toga na osnovu naredbe Osnovnog suda u Modriči na području Modriče izvršeni su pretresi na više lokacija i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšrenjem  navedenih krvičnih dela.

U modričkom Domu zdravlja nam je rečeno da su čuli za tu akciju policije  iz sredstava informisanja. Takođe je potvrđeno iz ove usatanove da policija nije bila u modričkom Domu zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024