NOVOGODIŠNJI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE TREBINJE: Mladi muzičari oduševili Trebinjce

D.Curać

27. 12. 2023. u 05:00

TRADICIONALNI Novogodišnji koncert učenika i profesora Muzičke škole Trebinje i ovaj put oduševio je publiku u trebinjskom Kulturnom centru, koji su uživali u bogatom programu u kojem je učesvovalo oko 130 izvođača.

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ТРЕБИЊЕ: Млади музичари одушевили Требињце

Foto KC Trebinje

Na programu su bila poznata dela velikih svetskih i domaćih kompozitora, a nastupili su horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje škole, orkestri harmonika, gudača i kamerne muzike i solisti na violi, violini, violončelu, klaviru, flauti, harmonici i gitari.

- Ovo je prilika da roditelji i naši sugrađani vide rezultate rada učenika i profesora MŠ "Trebinje" u prvom delu ove školske godine. Predstavili su se solisti sa sedam odseka za klavir, harmoniku, violinu, violu, flautu, violončelo, gitaru, a tu su i kamerna muzika i horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje škole, kao i orkestri harmonika i gudača - rekla je Dušanka Babić, direktor Muzičke škole Trebinje.

Trebinjska publika nije krila oduševljenje onim što su im pripremili u ovoj obrazovnoj ustanovi, a kako kažu, na tako nešto su navikli s obzirom na to da svake godine Muzička škola podiže kvalitet rada.

Takmičenja

MUZIČKOJ školi Trebinje tek predstoje takmičenja, a nadaju se i nagradama, jer mnogo i vredno rade. U drugom polugodištu očekuju ih međunarodna takmičenja u Beogradu, Valjevu i Sarajevu, kao i republičko takmičenje u Banjaluci.

Učenik drugog razreda Srednje muzičke škole i Gimnazije "Jovan Dučić" Teodora Kovačević se predstavila sa tri kompozicije i to solo na violončelu kompozicijom Sergeja Rahmanjinova "Vokaliza", svirala je u gudačkom orkestru i pevala je u horu.

- Kad se nešto voli ništa nije teško - istakla je Teodora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona