OSUĐEN INSPEKTOR GRUJIĆ: Dobio tri godine zatvora zbog primanja mita

O.M.

23. 11. 2021. u 09:45

NENAD Grujić, nekadašnji inspektor za privredni kriminal, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 3.000 KM zbog primanja 20.000 KM mita od Branislava Vidića, bivšeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci.

ОСУЂЕН ИНСПЕКТОР ГРУЈИЋ: Добио три године затвора због примања мита

Foto: MUP RS

Sud je Grujiću izrekao i meru zabrane vršenja poziva, delatnosti ili dužnosti policijskog službenika u trajanju od pet godina. 

Grujić je oglašen krivim da je 18. februara prošle godine od Vidića zahtevao i primio mito u iznosu od 20.000 KM kako bi „sredio” obustavljanje istrage koja je protiv Vidića vođena zbog navodnih malverzacija. Zajedno s Grujićem u istragu je bila uključena i inspektorka Jelena Florjan, koja je nakon sporazumnog priznanja krivice osuđena na godinu dana zatvora.

U optužnici se navodi da su inspektori od Vidića zahtevali 30.000 KM.

- Grujić je od Vidića primio 20.000 KM da, u okviru svojih službenih ovlašćenja, izvrše radnju koju ne bi smeli izvršiti, a nakon što su duže vreme preduzimali radnje po anonimnoj krivičnoj prijavi protiv njega. Ostatak novčanog iznosa od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora Srednjoškolskog doma - navodi se u optužnici.

Grujić je uhapšen nakon što je od Vidića primio mito u označenim novčanicama, a primopredaju je pratila policija. Vidić je iskazao veliku hrabrost jer ne samo da je prijavio inspektore, već je nakon režirane primopredaje u dogovoru sa istražiocima otišao u službene prostorije da bi ga Florjanova saslušala u svojstvu osumnjičenog, kada je i uhapšena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!