MINISTAR LUKAČ: Čistimo smeće ispred svog praga

O.M.

16. 11. 2021. u 11:18

DRAGAN Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrdio je da je u akciji MUP-a RS uhapšen Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik Dragana Mektića, u vreme dok je obavljao funkciju ministra bezbednosti BiH.

МИНИСТАР ЛУКАЧ: Чистимо смеће испред свог прага

D.Pozderović

Osim njega u akciji „Transporter” uhapšeni su još i Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Igor Knežević i Siniša Bačić. Traga se još za Petrom Dukićem i Radislavom Tešićem.

Lukač kaže da među uhapšenima ima i pripadnika MUP-a Srpske.

- Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, da li se oni nalazili u redovima MUP-a Srpske ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura - rekao je Lukač.

On kaže da je uhapšen inspektor koji je ranije suspendovan.

- Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da, što bi narod rekao, čistimo smeće ispred svoga praga - rekao je Lukač.

Pozvao je i druge policijske agencija da učine isto, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

- Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju kriminalcima, saradnji s njima ili na bilo koji način učestvuju u činjenju krivičnih dela biće uhapšeni. Nikome neće biti oprošteno i ništa neće biti prikriveno. Ovim putem im kažem da se pripreme jer ćemo ih otkriti. Najpre želimo čistiti ispred svog praga, pa čitavu RS, jer moramo da se borimo protiv najtežih krivičnih dela, a to je sigurno organizovani kriminal i zloupotreba droga - istakao je Lukač.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima