AKCIJA ”TRANSPORTER”: Uhapšen bivši savetnik Dragana Mektića

O.M.

16. 11. 2021. u 09:18

U TOKU je velika akcija MUP Republike Srpske usmerena na razotkrivanje organizovanog kriminala u vezi sa trgovinom narkoticima.

АКЦИЈА ”ТРАНСПОРТЕР”: Ухапшен бивши саветник Драгана Мектића

O.Matavulj

Akciju sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i uhapšeno je devet osoba, među kojima je Bojan Cvijetić, bivši savetnik Dragana Mektića. Ponovo je uhapšen i suspendovani inspektor MUP RS Mladen Milovanović, kao i Saša Rađević iz Gradiške.

U toku su pretresi na 20 lokacija u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Istočnom Sarajevu, te Sarajevu i Tuzli.

- Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH. Naredbama su obuhvaćene i osobe iz Federacije BiH gde u aktivnostima učestvuju pripadnici SIPA, MUP Kantona Sarajevo i Tuzla. Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge - navode u MUP RS.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o nastavku akcije iz jula meseca kada je uhapšen crnogorski državljanin Miloš Božović, koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, te inspektor MUP RS Mladen Milovanović i dvoje njegovih kolega koji su osumnjičeni za pomaganje u skrivanju Božovića za kojim je bila raspisana međunarodna Interpol poternica zbog ubistva. Božović je u međuvremenu izručen Crnoj Gori, gde ga očekuje suđenje, dok je predmet protiv Milovanovića i ostalih preuzelo Tužilaštvo BiH.

Na listi uhapšenih našli su se i Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Igor Knežević i Siniša Bačić. Traga se još za Petrom Dukićem i Radislavom Tešićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?