PREBIO DRUGA SEKIROM: Joco Milošević (59) proglašen krivim za pokušaj ubistva

O. MATAVULj

30. 09. 2021. u 07:13

JOCO Milošević (59) iz Broda osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Srete Gavrića (65) koga je ušicama sekire udario u glavu.

ПРЕБИО ДРУГА СЕКИРОМ: Јоцо Милошевић (59) проглашен кривим за покушај убиства

Okružni sud Doboj / Foto Nezavisne

Zločin se dogodio 3. aprila ove godine u Brodu. U presudi se navodi da je Milošević nakon kraće prepirke dva puta šakom udario Gavrića u lice. Potom se biciklom udaljio s lica mesta, da bi ga Gavrić automobilom "džeta" sustigao u Ulici Majke Jevrosime. Ponovo je došlo do sukoba u kojem je Milošević sekirom udario Gavrića.

- U jednom trenutku oštećeni mu je oteo sekiru i bacio je prema svom vozilu, da bi Milošević polomljenom drškom sekire nastavio da ga udara po glavi i leđima. Kada je oštećeni pao na asfalt nastavio je da ga udara, nanevši mu povrede temena glave i druge povrede - navodi se u presudi.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Inače, Milošević i Gavrić se veoma dobro poznaju i gotovo su se svakodnevno družili. Nakon krvavog napada Gavriću je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Brodu, koji je celi slučaj i prijavio policiji, a zatim je prevezen na lečenje u dobojsku bolnicu. Nakon prijave policija je na licu mesta pronašla njegov automobil, kao i delove sekire sa tragovima krvi koji su oduzeti od Miloševića.

PRODUŽEN PRITVOR

ODLUKOM suda Joci Miloševiću je produžen pritvor koji može trajati do pravosnažnosti presude. U kaznu mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 4. aprila. Obavezan je i da plati troškove postupka u iznosu od 3.600 KM, dok se Gavrić sa imovinsko-pravnim zahtevom upućuje na parnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)