DODIK O GRAJFOVOM IZVEŠTAJU: To je završena priča, ispred Srebrenice ne može da stoji reč - genocid

Novosti onlajn

22. 07. 2021. u 16:09

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Izveštaj komisije ukazuje da ispred Srebrenice ne može da stoji reč genocid, jer se on nije dogodio.

ДОДИК О ГРАЈФОВОМ ИЗВЕШТАЈУ: То је завршена прича, испред Сребренице не може да стоји реч - геноцид

Foto Novosti

Prema Dodikovim rečima, to su utvrdili stručnjaci za Holokaust i genocid, i to najeminentniji iz Nemačke, SAD, Izraela, Italije, Japana i Srbije.

- To je naša istina o tome. Mi prihvatamo izvještaj, iako on nije nimalo lak za srpsku stranu, jer je tamo rečeno na koji način su neodgovorni pojedinci počinili zločine. Tamo se zaista desio zločin, ali je isto tako presuđeno za to - rekao je Dodik u Banjaluci.

Naveo je da je sve i jedan Srbin koji je evidentiran da je imao ulogu u Srebrenici priveden ili Haškom sudu ili Sudu BiH.

- U tom pogledu to je za nas završena priča. Što se tiče opisa događaja, smatramo da su relevantniji stručnjaci koji su o tome govorili nego što su to bile politički motivisane sudije koje su, pre nego što je počeo proces, donele odluku o tome šta bi trebalo da se presudi - naglasio je Dodik.

Istakao je da je Izveštaj nezavisne međunarodne komisije za stradanje svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine veoma jasan.

- Sačinili su ga međunarodni stručnjaci u različitim oblastima, pravnici, patolozi, filozofi, novinari i drugi koji su bili uključeni i ja im svima zahvaljujem - naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Izveštaj o Srebrenici od juče je dostupan javnosti na internet stranicama Komisije i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)