VOLODIN OŠTRO O POSTUPCIMA ČEŠKE: Prag naduvao skandal gde ga nema, sebe i saveznike stavio u nezgodan položaj!

Novosti onlajn

25. 04. 2021. u 18:50

NADUVAVAJUĆI međunarodni skandal na mestu gde ga nema, Češka je sebe i svoje saveznike stavila u nezgodnu situaciju zbog optužbi na račun Rusije i počinje to da shvata, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

ВОЛОДИН ОШТРО О ПОСТУПЦИМА ЧЕШКЕ: Праг надувао скандал где га нема, себе и савезнике ставио у незгодан положај!

Foto: Piksabej

- Po svemu sudeći, Prag je počeo da shvata da je, naduvavajući međunarodni skandal tamo gde ga nema, sam nastradao i dospeo u nesumnjivo glup položaj. Ukratko rečeno – sabili su sebe u ćošak, a saveznike stavili u nezgodnu situaciju, uništili odnose koje su diplomate godinama gradile. Sada moraju da se izvuku - smatra Volodin.

Prema njegovim rečima, to je „nedvosmislen primer zašto su Sjedinjene Američke Države tako aktivno promovisale obnavljanje i podmlađivanje šefova država u evropskim zemljama“.

Kako je rekao, Češka je dva puta sebi nanela štetu.

- Lišila je svoje građane mogućnosti da dobiju efikasnu rusku vakcinu protiv virusa korona, resetovala je svoju ambasadu u Moskvi. Češka ambasada je postala žrtva odluke koju je Prag doneo pod izmišljenim provokativnim izgovorom o proterivanju ruskih diplomata - dodao je on.

Volodin smatra da se nijedna država koja ima samopoštovanje ne ponaša tako. On je dodao da je Češka, „predavši se služenju prekookeanskom 'gospodaru', prinuđena da bespogovorno izvršava tuđe naloge“.

Zeman objektivno govorio u teškoj situaciji

Predsednik ruske Dume je pohvalio češkog lidera koji je u nedelju izjavio da u izveštajima kontraobaveštajne službe nije bilo dokaza o prisustvu „ruskih agenata“ u skladištu municije u selu Vrbjetice u Češkoj, gde su se 2014. godine dogodile dve eksplozije.

- Treba odati priznanje Milošu Zemanu, koji je u teškoj situaciji, kada se svi potčinjavaju stavu Amerike, govorio prilično objektivno.  Rukovodstvo češke vlade je, očigledno, zauzelo drugačiji stav – u korist političkoj konjunkturi i želeći da zaradi dividende kod svojih gospodara - rekao je Volodin.

Takođe je primetio da se češki lider nije plašio da kaže istinu „iako ona, po svemu sudeći, tamo nikome nije ni potrebna.

- Točak se zavrteo – diplomate su proterane, došlo je do skandala i prekida odnosa. Kao rezultat toga, pate ljudi. Evropske države sve više gube svoju nezavisnost. Evropska unija nema svoj stav - zaključio je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi