PARADA LUDILA: Češka za sedam godina nije uspela da pronađe krivca za eksplozije na skladištu

Novosti onlajn

20. 04. 2021. u 10:16

Vlasti Češke za sedam godina nisu uspele da otkriju šta se desilo sa eksplozijama na skladištu, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ПАРАДА ЛУДИЛА: Чешка за седам година није успела да пронађе кривца за експлозије на складишту

Arhiva Novosti

- Ceo naš kolektiv je pokušao da shvati, ambasada u Pragu mi je pomagala – svi su se uključili kako bi razumeli šta se desilo sa tim eksplozijama, sa tim skladištima u Češkoj… Za sedam godina zvanične vlasti Češke nisu uspele da odgovore na pitanje ko je kriv. Nisu mogle da odgovore ni na pitanje šta se tamo dogodilo - izjavila je Zaharova ruskom radiju „Vesti FM“.

Ona je podsetila da nije bilo suđenja, iako su u eksploziji poginule dve osobe.

- Eto odgovora na vaše pitanje, uključujući i ko ima koristi od ove parade ludila - bila je istraga koja nije ništa rešila. Ljudima je trebalo nešto da se pokaže - pronašli su Petrova i Baširova. Sramota? - dodala je ona.

Portparolka je primetila da je „tokom istrage otkrivena fantastična stvar“.

- Lokalne vlasti nisu znale da je od 2006. godine skladište municije nije koristila vojska, a da Ministarstvo odbrane izdaje prostorije skladišta privatnim vojnim kompanijama. Ogromna količina oružja koja se nalazila na skladištu osam godina bila je bez bilo kakve kontrole - dodala je Zaharova.

Za portparolku ruskog MIP-a nema sumnje da iza ponašanja čeških vlasti stoje SAD.

Podsetimo, češki premijer Andrej Babiš saopštio da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)