UKRAJINA PROTIV DONJECKA I LUGANSKA: Ekspert otkrio ko će imati prednost u slučaju napada

Novosti online

05. 04. 2021. u 16:48

U SLUČAJU napada ukrajinskih oružanih snaga, Donbas će pokušati da nanese maksimalnu štetu napadačkim brigadama kako bi se isključilo dalje napredovanje neprijatelja, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

УКРАЈИНА ПРОТИВ ДОЊЕЦКА И ЛУГАНСКА: Експерт открио ко ће имати предност у случају напада

Foto: Printscreen

Tokom konferencije za štampu FAN-a i Patriot Media Grupe na temu „Rat i mir. Donbas i Ukrajina danas", Leonkov je ocenio mogućnosti armija Luganska i Donjecka.

-Ako uporedimo u kvantitativnom sastavu, onda jedinice koje su na liniji dodira Ukrajine premašuju i količinu vojne opreme i naoružanja - kaže ekspert.

Istovremeno, primetio je da su milicije tokom ratnih godina uspele da se dovoljno dobro pripreme za rat i da će imati prednost zbog dobro proučenog terena. Leonkov je takođe naglasio da Donjeck i Lugansk sada sprovode određene mobilizacione akcije koje će im omogućiti da odbiju napad prvog talasa jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

- Glavni zadatak nije samo obuzdavanje, već i nanošenje maksimalne štete napadačkim brigadama ukrajinske vojske, odnosno sprečavanje da grade na svom uspehu - otkrio je ekspert taktiku LPNR-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili