UKRAJINSKI GENERAL NA KOLENIMA PRED NATO PAKTOM: Umislili da su "štit Evrope", svet srlja u veliki sukob

Novosti online

04. 04. 2021. u 14:09

UKRAJINSKA vojska je postala „pravi štit“ Evrope i ako bi stupila u NATO, ojačala bi ne samo Ukrajinu, već i Alijansu, izjavio je glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Ruslan Homčak, povodom 72-godišnjice NATO-a.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ НА КОЛЕНИМА ПРЕД НАТО ПАКТОМ: Умислили да су штит Европе, свет срља у велики сукоб

Foto: Instagram/Printscreen

- Ulazak naše države u NATO ojačaće, ne samo Ukrajinu, već i Organizaciju Severnoatlanskog sporazuma. Poslednjih godina, Oružane snage Ukrajine su postale pravi štit Evrope, a naša država daje aktivni doprinos evroatlanskoj bezbednosti - navodi se u saopštenju Homčaka, objavljenom na fejsbuku.

On je saopštio da ukrajinska vojska aktivno sarađuje sa NATO-om u svim ključnim sferama vojne reforme.

- Efikasno koristimo mehanizme i instrumente saradnje koji su na raspolaganju partnerski državama, a koja je postala još jača kada je naša zemlja dobila status partnera proširenih mogućnosti. Takav status, osim Ukrajine, imaju još i Australija, Gruzija, Jordan, Finska i Švedska - izjavio je Homčak.

Po njegovim rečima, ukrajinska vojska će učestvovati u 15 internacionalnih vojnih vežbi u inostranstvu i u 9 na svojoj teritoriji.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski takođe je čestitao NATO-u godišnjicu formiranja.

- Očekujem produbljenje naše praktične saradnje radi jačanja evroatlantske bezbednosti. Očekujem podršku saveznika u predstavljanju akcionog plana za članstvo Ukrajine. Vojska Ukrajine je jaka i nastavlja neophodne reforme - napisao je Zelenski na tviteru.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)