MOSKOVSKI SUD DAO OBJAŠNJENJE: Evo zbog čega je Navaljnom ukinuta uslovna kazna

Novosti online

28. 02. 2021. u 22:27

MOSKOVSKI gradski sud objasnio je zašto je priznao zakonitim zamenu Alekseju Navaljnom uslovne kazne, sa kaznom zatvora po predmetu kompanije „Iv Roše“.

МОСКОВСКИ СУД ДАО ОБЈАШЊЕЊЕ: Ево због чега је Наваљном укинута условна казна

Foto Tanjug

- Osuđeno lice dugo vremena nije ispunjavalo obaveze koje mu je nametnuo sud: nije se sistematski javljao na registraciju u specijalizovani državni organ, više puta je upozoravan da će mu biti ukinuta uslovna kazna, promenio je mesto prebivališta, a da o tome nije obavestio državni organ, sakrio se od kontrole, zbog čega je bila objavljena poternica - saopštili su u apelacionom sudu.

Na osnovu zahteva ruskog krivičnog zakona, osoba koja je uslovno osuđena ne može samostalno da odlučuje kada će se javljati policiji i da li ima osnova za javljanje, ukazali su u Moskovskom sudu.

U apelacionom kolegijumu smatraju da Navaljni nije izvukao „potrebne pouke“ niti je počeo da se popravlja.

Kako su naglasili u Moskovskom gradskom sudu, osuđenom su uzeli u obzir vreme koje je proveo na lečenju u Nemačkoj kao opravdan razlog što se nije javljao inspekciji. Ipak, to ga ne oslobađa obaveze da o tome obavesti inspekciju, koja prati poštovanje uslovne kazne.

Komentarišući zahtev Evropskog suda za ljudska prava o oslobađanju Navaljnog, Moskovski gradski sud je nazvao špekulacijama zaključke da njegovom životu preti opasnost. Sud je nazvao ovakve izjave izmišljotinama samog osuđenog i njegovih advokata koji imaju karakter pretpostavki.

Sud ne može uzeti u obzir odluku Evropskog suda o hitnom oslobađanju Navaljnog, pošto on nije iznad ruskog sudskog sistema i „ne može ruskim sudijama da daje naredbe i meša se u delatnost nacionalnih sudova“.  

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati