JERMENI LANSIRALI BALISTIČKE RAKETE NA AZERBEJDŽAN? Stižu oprečne informacije, oglasile se zaraćene strane

Novosti online

22. 10. 2020. u 09:11

MINISTARSTVO odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su sa teritorije Jermenije u pravcu rejona Gabale na severu zemlje lansirane balističke rakete. Jerevan je demantovao ovu tvrdnju.

ЈЕРМЕНИ ЛАНСИРАЛИ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ НА АЗЕРБЕЈЏАН? Стижу опречне информације, огласиле се зараћене стране

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Balističke rakete su lansirane sa teritorije Jermenije u pravcu Gabale i Kurdamira 22. oktobra u devet sati po lokalnom vremenu (sedam po srednjoevropskom) - saopštila je pres-služba vojnog resora.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan negirala je tvrdnju Bakua o lansiranju raketa.

- Nikakve rakete nisu ispaljene sa jermenske teritorije u pravcu Azerbejdžana) - istakla je ona.

Istovremeno, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su borbe u Karabahu nastavljene.

- Borbena dejstva različitog intenziteta nastavljena su danju 21. oktobra i u noći 22. oktobra na Agdere-Agdamskom, Fizuli-Džebrailskom i Zangilan-Gubadlinskom pravcu fronta. Neprijatelj je iz streljačkog oružja, minobacača i topova pucao na odbrambene položaje azerbejdžanske vojske - navedeno je u saopštenju.

Vojni resor tvrdi da je jermenska jedinica pretrpela gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u Gubadlinskom pravcu, kao i da je bila primorana da se povuče sa strateških visina.

- Borbena dejstva se trenutno nastavljaju duž čitavog fronta. Naše trupe kontrolišu operativnu situaciju - dodalo je Ministarstvo.

Sa svoje strane, nepriznata republika Nagorno-Karabah saopštila je da azerbejdžanska vojska izvodi artiljerijske napade na grad Martuni i okolna sela.

Prethodno je jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio da je Azerbejdžan pretrpeo velike gubitke tokom borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu i da je sada prinuđen da koristi svoje poslednje rezerve na bojnom polju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati