NEUNIŠTIVI BERLUSKONI: Da ga je virus korona pogodio u martu ili aprilu, ubio bi ga

Milica Ostojić - Dopisnik iz Rima

11. 09. 2020. u 15:24

- NjEGA bi ubio virus da ga je pogodio u martu ili aprilu, toliko je bio jak, sreća je što se dogodilo sada - izjavio je lekar Silvija Berluskonija, koji se konačno i medijski oglasio sa objašnjenjem u kakvom se stanju nalazio lider Forca Italije kada mu je urađen tampon test kojim je otkriveno da je pozitivan.

НЕУНИШТИВИ БЕРЛУСКОНИ: Да га је вирус корона погодио у марту или априлу, убио би га

Foto: EPA

- Da je samo deset sati kasnije bio smešten u bolnicu bilo bi već suviše kasno, virus je bio neobično snažan, a je on rizičan pacijent iz razloga kojeg već znamo (prethodne bolesti i intervencije) - iznosi prvi put u javnost dr Alberto Zangrilo primarijus u Bolnici San Rafaele u Milanu i lični lekar Silvija Berluskonija, pojašnjavajući da to sada zna i Berluskoni.

Berluskoni je i dalje smešten na lečenju u milanskoj bolnici, a dr Zangrilo izlazi u javnost sa ovim objašnjenjem jer je "sadašnji ishod lečenja siguran" a takav ne bi mogao da usledi u prvim mesecima korona virusa. Jer se u međuvremenu otišlo u svemu dalje, u ispitivanju i lečenju, u terapijama i lekovima, korona virus je bio nepoznanica, iako to ostaje u velikoj meri i dalje. Dr pojašnjava da je brzi smeštaj u bolnicu veoma značajan i za druge pacijente sa jakom virusnom snagom i potrebno je poslušati lekare kada vam to daje do znanja.

Od 3. septembra od kada je smešten u bolnici sa obostrtanom virusnom upalom pluća uzrokovanom Kovidom-19 i sada nakon jedne sedmice njegovo stanje počinje da bude "zadovoljavajuće" i "epilog bolesti je pri kraju".

Da je najteža situacija prevaziđena bilo je jasno u sredu kada se lider Forca Italije telefonski oglasio tokom predizbornog mitinga u Vale d'Aosta, iako ga je virus sprečio da učestvuje direktno u predizbornoj kampanji za regionalne izbore (20 i 21 septembra) poručio je svima:

- Borim se da izađem iz ove paklene bolesti, to je virus istinski zastrašujući i ne želim bilo kome da se nađe u ovoj situaciji. Budite oprezni, nosite uvek masku na licu... Verujem da je ovo iskustvo najužasnije koje sam imao u svom životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja