ITALIJANSKI PREMIJER: Nastava od 14. septembra uz maskimalan oprez

Tanjug

10. 09. 2020. u 00:11

NOVA školska godina u Italiji počeće u ponedeljak, 14. septembra, uz maksimalne mere bezbednosti i pravila za sprečavanje širenja virusa kovid-19, potvrdio je italijanski premijer Đuzepe Konte.

ИТАЛИЈАНСКИ ПРЕМИЈЕР: Настава од 14. септембра уз маскималан опрез

Foto: Tanjug / AP

"Intenzivno smo radili na ponovnom otvaranju škola. Ove godine to će se odvijati na novi i teži način, što je izazov za italijanski sistem", rekao je Konte na konferenciji za novinare u Rimu.

Prema njegovim rečima, italijanska vlada dala je svoj "maksimum" kako bi obezbedila najbolje uslove za početak školske godine u ponedeljak, nakon šestomesečne pauze zbog pandemije virusa kovid-19.

Svakodnevno će u školama biti besplatno raspoređeno 11 miliona zaštitnih maski, preneli su italijanski mediji.

Ističe se da u slučaju da učenik ima temperaturu mora da ostane kod kuće, a roditelji koji će morati da ostanu kod kuće zbog dece, imaće pravo na rad od kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu