PREMINUO POLICAJAC U NEMAČKOJ: Iboden nožem u napad u Manhajmu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 06. 2024. u 19:53

POLICAJAC, koji je u petak teško povređen u napadu nožem u Manhajmu u Nemačkoj, preminuo je, javio je danas nemački Tagesšau.

ПРЕМИНУО ПОЛИЦАЈАЦ У НЕМАЧКОЈ: Ибоден ножем у напад у Манхајму

Foto: Tanjug/AP

U tom napadu povređeno je nekoliko ljudi, među kojima je i konzervativni političar i antiislamski aktivista Mihael Šturcenberger koji je izboden nožem tokom javnog skupa, nakon čega je policija pucala i ranila napadača, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da ne može da saopšti detalje o stepenu povreda koje su zadobili ljudi okupljeni na centralnom gradskom trgu Marktplac.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako policajac puca u napadača sa tla, dok se istovremeno bori da savlada drugog muškarca.

Šturcenberger sebe opisuje kao novinara kritički nastrojenog prema islamu, a bio je i član nekoliko ekstremno desničarskih antiislamskih organizacija, uključujući pokret PEGIDA koji redovno održava marševe u gradovima, posebno u istočnoj Nemačkoj.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024