IMA VAŽNIJA POSLA? Makron neće prisustvovati sastanku G7 o Ukrajini

Srna

24. 02. 2024. u 16:37

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron neće prisustvovati današnjem virtuelnom sastanku G7 kojim predsedava Italija, a koji se održava povodom dve godine od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, javila je italijanska novinska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz francuskog predsedništva.

ИМА ВАЖНИЈА ПОСЛА? Макрон неће присуствовати састанку Г7 о Украјини

Foto: Profimedia

Francuski predsednik odlučio je da preskoči sastanak kako bi prisustvovao Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Parizu, koji se održava u pozadini protesta poljoprivrednika u zemlji, navodi se u izveštaju.

Francusku će na sastanku G7 predstavljati ministar spoljnih poslova te zemlje Stefan Sežurn, dodala je Ansa.

Poljoprivrednici u Francuskoj protestuju od januara, blokirajući autoputeve i bacajući stajnjak i otpad ispred vladinih institucija širom zemlje, piše RIA.

Oni zahtevaju priznavanje značaja njihove profesije i osuđuju poljoprivrednu politiku vlade, za koju kažu da ih čini nekonkurentnim.

Poljoprivrednici se protive uvozu jeftinih poljoprivrednih proizvoda, ograničenju korišćenja vode za navodnjavanje, povećanju cena dizel goriva, kao i restriktivnim merama zaštite životne sredine i rastućem finansijskom opterećenju.

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama