PUTIN: Žalim što ranije nisam napao Ukrajinu, bili smo prevareni

Novosti online

15. 02. 2024. u 09:54

RUSIJA je trebala ranije da započne sa aktivnim akcijama u Ukrajini, ali je dugo pokušavala da sukob reši mirnim putem i oslanjala se na poštenje svojih protivnika, rekao je predsednik Vladimir Putin u intervjuu sa novinarom Pavlom Zarubinom.

ПУТИН: Жалим што раније нисам напао Украјину, били смо преварени

Foto: Profimedia

Snimak intervjua objavljen je na "Telegram" kanalu Kremlja, preneo je Indeks.hr.

- Jedino što možemo da žalimo je što nismo ranije započeli svoje aktivne akcije, verujući da imamo posla sa pristojnim ljudima - rekao je Putin opisujući situaciju oko Ukrajine, piše ruska agencija TASS.

Putin je rekao da je u prvoj fazi Rusija pokušala da reši sukob u Donbasu mirnim putem, odnosno sporazumom iz Minska.

- Kasnije se pokazalo da smo bili prevareni u tom pogledu, jer su i bivša nemačka kancelarka i bivši predsednik Francuske otvoreno u javnosti priznali da nikada nisu planirali da ispune dogovore. Umesto toga, kupovali su vreme da isporuče još oružja kijevskom režimu, što je upravo ono što su oni uradili - rekao je Putin, piše TASS.

On je takođe rekao da je za Rusku Federaciju - od mogućih kandidata za predsednika SAD Džoa Bajdena i Donalda Trampa - bolje da predsednik bude Bajden jer je "iskusniji i predvidljiviji".

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!