PUTIN O BLINKENU: On je naš, “ruski čovek”

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 23:04

RUSKI predsednik Vladimir Putin nazvao je američkog državnog sekretara Antonija Blinkena „ruskim čovekom“ i izneo istorijske činjenice koje to dokazuju.

ПУТИН О БЛИНКЕНУ: Он је наш, “руски човек”

Foto: Tanjug/AP photo

U intervjuu televiziji Rusija 24 šef države je podsetio da je Blinken ranije govorio na temu jevrejskih pogroma.

-Nekoliko puta je pričao o tome, da su njegovi rođaci, njegov pradeda pobegli iz Rusije od jevrejskih pogroma. U različitim zemljama, u Evropi, Sjedinjenim Državama, ova tema se stalno otvara sa ciljem da se demonizuje Rusija, da se pokaže kakvi varvari, kakvi nitkovi i razbojnici žive ovde, istakao je ruski lider.

-U stvari, ako pogledate ono što je rekao aktuleni državni sekretar, ako se pogleda, ne na političke slogane, već na suštinu problema, mnogo toga postaje jasno, rekao je Putin.

-Na primer, sve to imamo u našoj arhivi: pradeda gospodina Blinkena koji je napustio Rusku imepriju, rođen je, po mom mišljenju, negde u Poltavskoj guberniji, a zatim je živeo i otišao iz Kijeva, rekao je ruski predsednik.

Po njegovim rečima, postavlja se pitanje: Blinken veruje da je ovo iskonska ruska teritorija: Kijev i susedne teritorije?

Šef države je ukazao i na Blinkenove reči da je njegov pradeda pobegao iz Rusije od jevrejskih pogroma. U ovom slučaju, „u najmanju ruku, on veruje da tamo nije bilo Ukrajine 1904. godine — naime, 1904. godine, pradeda gospodina Blinkena je otišao iz Kijeva u Sjedinjene Države — ako kaže da je pobegao iz Rusije“.

-Očigledno je gospodin Blinken naš čovek, istakao je Putin.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)