"NAŠA NACIONALNA BEZBEDNOST JE NA KOCKI U UKRAJINI" Kirbi: Rusija pojačala napade raketama i dronovima na civilnu infrastrukturu

Tanjug

11. 12. 2023. u 19:06

RUSIJA povećava napade raketama i dronovima na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, a Bela kuća očekuje da će Moskva gađati i energetsku infrastrukuru, kako se zima približava, rekao je danas savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

НАША НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ ЈЕ НА КОЦКИ У УКРАЈИНИ Кирби: Русија појачала нападе ракетама и дроновима на цивилну инфраструктуру

foto: (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

On je istakao da je američki predsednik Džozef Bajden, koji će se sutra u Beloj kući sastati sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, nastaviti da insistira u Kongresu da odobri još pomoći za Ukrajinu, preneo je Rojters.

Kirbi očekuje da će Vašington pre kraja meseca objavi dodatnu vojnu pomoć za Ukrajnu.

- Nemamo još mnogo nedelja ove godine, tako da apsolutno očekujem da ćete nas videti kako objavljujemo vest o dodatnoj pomoći pre kraja godine - poručio je Kirbi.

Portparol Bele Kuće Endru Bejts rekao je da su Bajden i vodeći zvaničnici Bele kuće u bliskom i čestom kontaktu sa kongresmenima o hitnosti odobravanja još 50 milijardi dolara nove pomoći Ukrajini.

- Naša nacionalna bezbednost je na kocki u Ukrajini. Putin je hteo da pokaže da, ukoliko bude uspešan tamo, ima planove za ostale istočnoevropske zemlje koje su članice NATO, a koje moramo da branimo. Znatno skuplje bi bilo ne delovati - poručio je Bejts.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)