STAV KREMLJA JASAN: Moskva neće biti uvučena u izraelsko-palestinski sukob

Novosti online

27. 10. 2023. u 14:54

NE POSTOJI opasnost da će Ruska Federacija biti uvučena u sukob u pozadini američkih udara na dva cilja u Siriji, ali sukob Palestine i Izraela izaziva napetost u regionu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

СТАВ КРЕМЉА ЈАСАН: Москва неће бити увучена у израелско-палестински сукоб

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Takva opasnost ne postoji u ovom trenutku. Što se tiče napada na dve lokacije u istočnoj Siriji, koje su navodno povezane sa iranskom Revolucionarnom gardom, to izaziva još veće tenzije - kazao je Peskov.

Kako je naglasio, Ruska Federacija smatra da je neophodno da ima kontakte sa svim stranama u sukobu, uključujući Izrael.

- Smatramo da je neophodno da nastavimo da održavamo kontakte sa svim stranama i, naravno, nastavićemo dijalog sa Izraelom. Terorizam se u bilo kojem obliku ne može opravdati. U Pojasu Gaze se zaista dešava humanitarna katastrofa, koja je predmet pažnje i najdublje zabrinutosti skoro svih zemalja sveta - ocenio je Peskov.

Kako je ranije objavljeno, dva borbena aviona F-16 američkih vazduhoplovnih snaga izvela su vazdušne udare na skladišta oružja i municije koja navodno pripadaju Korpusu iranske islamske revolucionarne garde (IRGC, elitne jedinice iranskih oružanih snaga) u Siriji. 

Predstavnik američkog vojnog resora je izjavio da SAD nisu koordinisale vazdušne udare sa izraelskim vlastima, a da američka operacija nije povezana sa palestinsko-izraelskim sukobom.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?