UŽAS U HOLANDIJI: Gondola za prevoz dece srušila se u kanal, ovo nije prva nesreća

Novosti Onlajn

09. 08. 2023. u 12:03

ELEKTRIČNA gondola "stint" sa desetoro dece srušila se u kanal sa vodom nedaleko od Roterdama, ali nije bilo povređenih.

УЖАС У ХОЛАНДИЈИ: Гондола за превоз деце срушила се у канал, ово није прва несрећа

Foto:: Printskrin

Do nesreće je došlo u gradiću Kapel an den Ejsel, kada je na stanici gondola trebalo da se mimoiđu dve kabine u vlasništvu vanškolske dečje ustanove, koje su prevozile decu.

Kada je jedna uspešno prošla stanicu, druga je, nakon što je vozač izgubio kontrolu, završila u kanalu, prenosi portal Holandski tajms.

Portal navodi da je slučajni prolaznik neposredno nakon nesreće pritrčao i pružio prvu pomoć deci, pre nego što su na lice mesta stigli pripadnici hitnih službi.

- Video sam prevrnutu kabinu u vodi i pritrčao da pomognem. Deca su bila vezana bezbednosnim pojasima. Vadio sam ih napolje jedno po jedno, sve je bilo gotovo veoma brzo - rekao je Mes Narat.

Radnica koja je upravljala gondolom je pomogla, i pored toga, kako se navodi, što je bila u šoku.

- Do nesreće je došlo kada smo se vraćali sa igrališta u Nijuverkeru gde često idemo. Kolege su brzo reagovale. Pomoglo je što je kanal bio plitak - rekao je jedan od nastavnika u dečjoj ustanovi Žair Dijas Santos.

Električna gondola ''stint'', specijalno napravljena za prevoz dece, izašla je na loš glas u Holandiji nakon nesreće iz 2018, kada je poginulo četvoro dece, a još jedno dete i vaspitačica povređeni, nakon što se jedna gondola zaglavila iznad pružnog prelaza i udario ju je voz.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE "DEMOKRATSKA EVROPA" ODNOSI PREMA LjUDIMA - Uznemirujući snimak širi se mrežama

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)