ŠTA TRAŽE AMERIKANCI U PERSIJSKOM ZALIVU: Iran opremio mornaricu Revolucionarne garde dronovima i raketama

Tanjug

05. 08. 2023. u 22:14

IRAN je opremio svoju mornaricu Revolucionarne garde bespilotnim letelicama i raketama dometa do 1.000 kilometara, objavila je danas iranska novinska agencija, a SAD su se ponudile da čuvaju komercijalne brodove koji prolaze kroz Ormuski moreuz.

ШТА ТРАЖЕ АМЕРИКАНЦИ У ПЕРСИЈСКОМ ЗАЛИВУ: Иран опремио морнарицу Револуционарне гарде дроновима и ракетама

Foto: Printskrin

Reagujući na moguće prisustvo američkih "stražara", portparol iranskih oružanih snaga brigadni general Abolfazl Šekarči rekao je da su zemlje regiona sposobne da osiguraju bezbednost Persijskog zaliva, preneo je Rojters.

-Kakve veze imaju Persijski zaliv, Omanski zaliv i Indijski okean sa Amerikom? Šta tražite ovde?, rekao je Šekarči, javila je poluzvanična iranska agencija Tasnim.

Državna novinska agencija IRNA saopštila je da oružje Revolucionarne garde uključuje "razne vrste dronova... i nekoliko stotina krstarećih i balističkih raketa dometa od 300 do 1.000 kilometara, koje spadaju među sisteme i opremu koja je dodata danas Gardijskoj mornarici".

Ranije ove nedelje, Vašington je saopštio da bi uskoro mogao da ponudi naoružane mornare i marince koji bi bili na komercijalnim brodovima u regionu nakon zaplene i uznemiravanja plovila od strane Irana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)