AMERIČKI DRON IZNAD CRNOG MORA: Podignuti ruski Su-30

Novosti online

05. 08. 2023. u 18:27

RUSKI lovac Su-30 podignut je zbog otkića izviđačke bespilotne letelice MQ-9A "riper" američkog vazduhoplovstva iznad Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

AМЕРИЧКИ ДРОН ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Подигнути руски Су-30

Foto: EPA

-U cilju identifikacije vazdušnog cilja i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-30 iz sastava dežurnih snaga PVO. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao MQ-9A "riper" izviđačka bespilotna letelica američkog vazduhoplovstva, navodi se u saopštenju.

Američki izviđački dron se prilikom približavanja ruskoj letelici okrenuo suprotno od ruske granice.

Vikipedija

-Ruska letelica se bezbedno vratila u svoju bazu, prilikom čega nije dozvoljeno kršenje državne granice Ruske Federacije, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo odbrane je krajem jula saopštilo da se američki dron MQ-9 opasno približio avionu Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na nebu iznad Sirije.

Let Su-30, podignutog zbog uočavanja letelice i obavljen je u skladu sa međunarodnim pravilima nad neutralnim vodama uz poštovanje bezbednosnih mera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

(rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!