PREDSEDNIK KINE PORUČIO: Odnosi sa Singapurom postavili merilo za region

Tanjug

01. 04. 2023. u 12:54

ODNOSI između Kine i Singapura postavili su standard za zemlje u regionu, ocenio je danas kineski predsednik Si Đinping tokom razgovora sa premijerom Singapura Li Hsien Lungom.

ПРЕДСЕДНИК КИНЕ ПОРУЧИО: Односи са Сингапуром поставили мерило за регион

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Kineski lider je rekao da je Kina voljna da unapređuje saradnju sa Singapurom i otvara nove kopnene i pomorske kanale, navodi se u izveštaju državne televizije CCTV, prenosi Rojters.

Tokom sastanka, Si je rekao da se hegemonija i maltretiranje moraju zaustaviti, kao i da nijedan narod ne sme da uskrati Aziji pravo na bolji život, ne imenujući nijednu zemlju.

U jeku povećanih pritisaka na Kinu koji su obeležili susret dvojice lidera prošlog novembra u Bangkoku, Si je prijateljski govorio o premijeru Singapura.

- Druge zemlje moraju biti u stanju da prihvate da Kina danas nije ono što je Kina bila nekada. Kina je prosperitetnija, njen doprinos svetskoj ekonomiji je mnogo veći, a njen glas u međunarodnim odnosima se mnogo glasnije čuje - rekao je premijer Singapura.

Kina je najveći trgovinski partner Singapura, a to ostrvo najveći strani investitor u Kini. Lijeva poseta Pekingu je njegova prva poseta Kini od 2019, pre izbijanja pandemije korona virusa, podseća britanska agencija.

BONUS VIDEO: VODENI TOPOVI I SUZAVAC: Pogledajte sukobe u Lionu na protestima protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina