PREDSEDNIK KINE PORUČIO: Odnosi sa Singapurom postavili merilo za region

Tanjug

01. 04. 2023. u 12:54

ODNOSI između Kine i Singapura postavili su standard za zemlje u regionu, ocenio je danas kineski predsednik Si Đinping tokom razgovora sa premijerom Singapura Li Hsien Lungom.

ПРЕДСЕДНИК КИНЕ ПОРУЧИО: Односи са Сингапуром поставили мерило за регион

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Kineski lider je rekao da je Kina voljna da unapređuje saradnju sa Singapurom i otvara nove kopnene i pomorske kanale, navodi se u izveštaju državne televizije CCTV, prenosi Rojters.

Tokom sastanka, Si je rekao da se hegemonija i maltretiranje moraju zaustaviti, kao i da nijedan narod ne sme da uskrati Aziji pravo na bolji život, ne imenujući nijednu zemlju.

U jeku povećanih pritisaka na Kinu koji su obeležili susret dvojice lidera prošlog novembra u Bangkoku, Si je prijateljski govorio o premijeru Singapura.

- Druge zemlje moraju biti u stanju da prihvate da Kina danas nije ono što je Kina bila nekada. Kina je prosperitetnija, njen doprinos svetskoj ekonomiji je mnogo veći, a njen glas u međunarodnim odnosima se mnogo glasnije čuje - rekao je premijer Singapura.

Kina je najveći trgovinski partner Singapura, a to ostrvo najveći strani investitor u Kini. Lijeva poseta Pekingu je njegova prva poseta Kini od 2019, pre izbijanja pandemije korona virusa, podseća britanska agencija.

BONUS VIDEO: VODENI TOPOVI I SUZAVAC: Pogledajte sukobe u Lionu na protestima protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!