POLJACI SU POTERALI BELORUSE U UKRAJINU: Zamenik šefa policije LNR o hvatanju diverzantske grupe beloruskih najamnika

P. Z. S. / ria.ru

11. 07. 2022. u 22:39

POLjSKA, na čijoj teritoriji su se nalazili nacionalni bataljoni beloruskih plaćenika, nije izdržala i proterala ih je da ratuju u Ukrajinu, rekao je za RIA Novosti Vitalij Kiseljev, pomoćnik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR.

ПОЉАЦИ СУ ПОТЕРАЛИ БЕЛОРУСЕ У УКРАЈИНУ: Заменик шефа полиције ЛНР о хватању диверзантске групе белоруских најамника

Foto AP


Kiseljev je ranije rekao da su pripadnici LNR uhvatili diverzantsko-izviđačku grupu beloruskih plaćenika u Donbasu koji su planirali teroristički napad u Lisičansku.

Prema njegovim rečima, jedan broj evropskih zemalja, uključujući Poljsku, finansirao je bataljone u kojima su bili plaćenici iz Belorusije.

-U februaru čak ni Poljaci nisu mogli da izdrže i postali su kao svi Belorusi koji su iz raznih razloga napustili Belorusiju, samo izbačeni. Zašto su ih izbacili? Zato što su se već umorili od njih – marodera, pa su ih sve oterali u Ukrajinu, a ispao je tako nezgodan bataljon (Kalinovskog), rekao je Kiseljev.

Ranije je ukrajinska agencija UNIAN ranije javila da je Marčuk, plaćenik iz Belorusije, koji je komandovao jednim od bataljona puka Kastusa Kalinouskog, poginuo u borbama kod Lisičanska.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštilo je da je pokrenut krivični postupak protiv pripadnika beloruskog dobrovoljačkog bataljona po imenu Kalinovski, formiranog u martu 2022. godine i koji je delovao na strani ukrajinskih trupa, zbog učešća u oružanom sukobu na teritoriji stranoj državi.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna