BRITANSKI PODACI POKAZUJU KATASTROFU KIJEVA: Mesečno gube 20.000 vojnka u ratu sa Rusijom

P. Z. S. / ria.ru

11. 07. 2022. u 21:03

ORUŽANE snage Ukrajine mesečno izgube i do 20.000 vojnika, pa predstavnici vojnih regrutnih centara i kancelarija bukvalno trče za svakim da mu uruče poziv piše britanski list Dejli mejl.

БРИТАНСКИ ПОДАЦИ ПОКАЗУЈУ КАТАСТРОФУ КИЈЕВА: Месечно губе 20.000 војнка у рату са Русијом

Foto: Tanjug


Kao što je navedeno u članku, Ukrajinci su zabrinuti zbog metoda koje Kijev koristi za mobilizaciju vojnih obveznika.

Dakle, žena se požalila da su službenici sustigli 18-godišnjeg biciklistu kako bi ga obavestili o potrebi dolaska na mesto regrutovanja. U Lavovu su muškarcima uručeni pozivi odmah na ulazu u crkvu, što je izazvalo negodovanje sveštenika, a u Odesi je policija tražila potencijalne vojnike na plaži.

Šef Lavovske administracije Maksim Kozicki je zauzvrat kritikovao distribuciju regrutacionih poziva u porti, u blizini, hrama. Prema njegovim rečima, regrute treba tražiti u tržnim centrima, rekreativnim zonama i blokadama puteva.

Jedan od intervjuisanih stanovnika Zapadne Ukrajine priznao je da više ne izlazi iz kuće kako ne bi ušao u redove Oružanih snaga Ukrajine.

Posmatrači britanskog izdanja podsetili su na nedavnu odluku glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, koji je uveo stroga ograničenja u kretanju vojnih obveznika od 18 do 60 godina. Iako je predsednik Vladimir Zelenski kasnije otkazao ovu naredbu, ona odražava broj gubitaka u Oružanim snagama Ukrajine, smatraju novinari.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju za oslobađanje Donbasa. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojska već izvršila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal ukrajinskih snaga bezbednosti.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)