KADIROV PORUČIO KIJEVU: DŽaba pravite lažne vesti o čečenima

P. Z. S. / ria.ru

06. 07. 2022. u 21:28

ŠEF Čečenije Ramzan Kadirov demantovao je lažne ukrajinske medije da su čečenske jedinice uništile džamiju u Severodonjecku.

КАДИРОВ ПОРУЧИО КИЈЕВУ: Џаба правите лажне вести о чеченима

Foto: Profimedia/Jutjub printskrin

-U nizu velikih ukrajinskih medija šalje se još jedan lažnjak da su navodno čečenske jedinice uništile džamiju u Severodonjecku. Kao „dokaz” navode čak i fotografiju na kojoj je heroj Rusije Zamid Čalajev. Autor ovog lažiranja je izvesni imam Timur Beridze, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.


Prema njegovim rečima, smešni i glupi falsifikati postali su obeležje ukrajinskih njuzmejkera.

-Na primer, ne znaju koje gradove je Čalajev oslobađao. On nije bio u Severodonjecku i Rubežnoj, ali je tamo bio moj pomoćnik, general-major Apti Alaudinov... Inače, fotografija je snimljena u selo Zolotoje, a na njemu „Zarobljena je neprijateljska municija, izvučena iz podruma ukrajinskog privremenog štaba. Objava o tome je bila na mom kanalu 24. juna, gde su same kutije sa granatama savršeno vidljive. Činjenica je da ovo nije dvorište džamije, napominje Kadirov.

On je dodao da oslobađanje stambenog naselja Severodonjecka od strane ruskih boraca nije bilo praćeno artiljerijskim granatiranjem, ali su sa ukrajinske strane haubice M777 radile u stambenim naseljima veoma dugo i prljavo.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GARDISTA (18) NAĐEN MRTAV U KASARNI: Pratio kraljičin kovčeg na sahrani, iznenada preminuo