JANUKOVIČ POZIVA KIJEV: Prestanite da lažete o "stalnim pobedama"

Novosti onlajn/R. V.

06. 07. 2022. u 16:03

BIVŠI predsednik Ukrajine Viktor Janukovič pozvao je sadašnje ukrajinske vlasti da prestanu da lažu o stalnim „pobedama“ i počnu da adekvatno procenjuju situaciju u zemlji, osluškujući mišljenja građana.

ЈАНУКОВИЧ ПОЗИВА КИЈЕВ: Престаните да лажете о сталним победама

Foto: Arhiva VN

- Svi znaju da je sadašnja ukrajinska vlast neiskusna i avanturistička. I naravno, ne može biti govora o bilo kakvom bezuslovnom poverenju u nju, čak i u nedostatku alternativnih izvora informacija. Ali stalne laži od strane vlasti samo ubrzava njen pad, pogoršava situaciju i dovodi do nepotrebnih patnji i žrtava među ukrajinskom vojskom i civilima i ugrožava budućnost Ukrajine kakvu poznajemo i volimo - rekao je on u izjavi objavljenoj na stranici njegovog advokata na društvenim mrežama.

Bivši predsednik smatra da će se „pokušaji da se pronađu krivci za to što se život u zemlji konstantno pogoršava od 2014. godine predvidljivo svesti na to da je kriv bilo ko, ali ne i vlast”.

- Ovaj odgovor neće odgovarati društvu, i dovešće do daljeg pada poverenja u vladu i, na kraju, do katastrofe. Dakle, možda je vredno promeniti ovaj loš pristup informacionoj politici? Možda bi trebalo da prestanete da lažete o stalnim "pobedama" , dok situacija u zemlji pokazuje nešto sasvim drugo - rekao je Janukovič.

Prema njegovom mišljenju, „danas je više nego ikada potrebna adekvatna procena situacije i poštovanje najrazličitijih mišljenja građana Ukrajine“.

- Građani sami moraju da naprave izbor - da se bore "do poslednjeg Ukrajinca" ili da pokušaju da spasu ono što je ostalo. Važno je dati priliku svima koji imaju konstruktivne predloge da govore i daju šansu miru. Ovo će spasiti živote Ukrajinaca i sačuvati budućnost Ukrajine – rekao je bivši predsednik Ukrajine.

On je napomenuo da je potiskivanje neslaganja i radikalno odbacivanje drugih tačaka sagledavanja situacije put koji je doveo do sukoba.

- Rukovodstvo Ukrajine mora, pre nego što bude kasno, da prestane da deli Ukrajince na pravedne i nepravedne, da smogne snage da pruži ruku onima koji drugačije procenjuju situaciju. Sada je vreme da se ujedinimo ne zarad rata u kome stotine Ukrajinaca umiru svakog dana, većoko zajedničkog traganja za rešenjima - rekao je Janukovič.

On je rekao da je „sadašnje rukovodstvo zemlje, nažalost, nastavilo tradiciju laži i podiglo je na novi nivo”.

- U 2019. godini naša zemlja je čekala mir, ali 2022. godine, zbog prevelikih ambicija“, pećinske diplomatije „i osrednjeg“ političkog cirkusa, „dobili smo rat“ - rekao je bivši predsednik.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest