DŽON KIRBI O KRAJU RATA U UKRAJINI: Kada Amerikanci očekuju prekid neprijateljstava

Novosti online

22. 04. 2022. u 22:05

SJEDINjENE američke države ne očekuju da će se borbe u Ukrajini završiti u narednim danima ili nedeljama, rekao je danas portparol Pentagona Džon Kirbi.

ЏОН КИРБИ О КРАЈУ РАТА У УКРАЈИНИ: Када Американци очекују прекид непријатељстава

Foto Profimedia

Ne očekujemo da će se ovo završiti u narednim danima, ili čak nedeljama. Verujemo da bi neprijateljstva potencijalno mogla da traje duže - rekao je Kirbi tokom brifinga. On je dodao ne postoje konkretne prognoze o trajanju sukoba u Ukrajini.

Portparol Pentagona je dodao da bi nasilje u Ukrajini moglo biti okončano "danas" ako bi rusko rukovodstvo "pregovaralo sa Vladimirom Zelenskim".

- Očigledno, ruski predsednik Vladimir Putin nema nameru da ovo uradi. Razumem to. Međutim, to ne menja činjenicu da se rat mora odmah prekinuti - dodao je Kirbi.

Rusija je 24. februara započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: UDAR "KALIBRA" - Rusi objavili snimak kako uništavaju ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!