UHAPŠENI UKRAJINSKI TERORISTI: Pokušali da napadnu ruski humanitarni konvoj sa auto-bombom (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

22. 04. 2022. u 09:50

RUSKE specijalne službe sprečile su teroristički napad na humanitarni konvoj u Ukrajini, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB.

УХАПШЕНИ УКРАЈИНСКИ ТЕРОРИСТИ: Покушали да нападну руски хуманитарни конвој са ауто-бомбом (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos


-U toku specijalne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine na teritoriji koju kontrolišu Oružane snage Rusije, FSB je zaustavio delovanje ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, koja je, po nalogu zaposlenih u SBU, pripremala terorističku akciju, napad na ruski humanitarni konvoj i vojno osoblje Ruske Federacije korišćenjem auto-bombe, navodi se u saopštenju.

Na snimku koji je objavio FSB, jedan od uhapšenih je rekao da je planirano postavljanje eksploziva „u prednji branik automobila kako bi se uništila oprema na udaljenosti od približno pet metara“.

U skrovištima koje su opremili diverzanti pronašli su dva MANPAD (prenosna PVO) Igla sa lanserima, tri bacača granata RPGI8, mitraljez PKM, jurišnu pušku AKM, PM pištolj, 127 ručnih bombi, 18 protivpešadijskih i magnetnih mina, protivtenkovsku minu. sa daljinskim upaljačem, osam kilograma plastida, improvizovanom eksplozivnom napravom, 42 upaljača i detonatora, više od pet hiljada komada municije, mašinom za rušenje PM-4, radio stanicama, uređajima za noćno osmatranje i autobombom.

Pokrenut je krivični postupak po članu o pripremanju dela međunarodnog terorizma.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna