(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA, ZAKUVAVA SE NA ISTOKU: Moćni udari kod Slavjanska i u Harkovskoj oblasti, preti okruženje VSU

P. Z. S. /MO Rusije

21. 04. 2022. u 19:33

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju vojnu operaciju u Ukrajini. Večernji izveštaj ruskog Ministarstva odbrane o situaciji u zoni specijalnih operacija dao je general-major Igor Konašenkov.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА, ЗАКУВАВА СЕ НА ИСТОКУ: Моћни удари код Славјанска и у Харковској области, прети окружење ВСУ

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru


U izveštaju se navodi da su tokom dana, visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem napale 14 objekata Oružanih snaga Ukrajine. Usled udara u rejonu naselja Popasnaja pogođeni su: komandno mesto, dva skladišta municije, dva reona koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i dva uporišta nacionalista.

- U naseljima Šnurki i Slavjansk uništena su skladišta municije, a ljudstvo i tehnika Oružanih snaga Ukrajine pogođeni su u oblastima Čerkasko i Aleksandrovka. Uništeno je do 120 neonacista, kao i više od 30 oklopnih vozila i vozila, kazao je Konašenkov.

Konašenkov je rekao i da je operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom dana pogodila je 64 vojna objekta Ukrajine. Među njima: 17 zona koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike u oblastima Crvenog Limana i Drobiševa, kao i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja na području grada Zapožija.

Ilustracija Riafan.ru

- Raketne trupe i artiljerija pogodile su 450 neprijateljskih ciljeva tokom dana. Uključujući: 14 komandnih mesta, kao i 429 uporišta i mesta gomilanja ljudstva i tehnike u naseljima Velika Kamiševaha, Červonoe, Paškovo, Nova Dmitrovka u Harkovskoj oblasti - kazao je Konašenkov.

Ruski sistemi PVO, kako se navodi u izveštaju, uništili su ukrajinsku bespilotnu letelicu u rejonu naselja Jasnoe u Donjeckoj Narodnoj Republici.


UKUPNO, od početka specijalne vojne operacije, 140 aviona, 106 helikoptera, 512 bespilotnih letelica, 254 protivvazdušna raketna sistema, 2422 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 266 višecevnih raketnih bacača, 1051 topova i minobacača , kao i 2274 jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024