SITUACIJA U MARIUPOLJU TEŠKA: Rusko ministarstvo odbrane upozorava da se civili kriju u podrumima

Novosti onlajn

07. 03. 2022. u 22:19

"UKRAJINSKI nacionalisti u Marijupolju postavljaju svoja oružja po kućama na kojima civili pišu „ne pucajte – ovde ima dece!“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

СИТУАЦИЈА У МАРИУПОЉУ ТЕШКА: Руско министарство одбране упозорава да се цивили крију у подрумима

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Međutim, oni, koristeći terorističku taktiku, upravo u kućama sa natpisima 'ne pucajte – ovde ima dece!' utvrđuju svoje vatrene položaje - dodao je on.

Prema njegovim rečima, situacija u Marijupolju koji su okupirali nacionalisti je teška.

- Prema rečima civila koji su juče pobegli iz Marijupolja, situacija u gradu koji su okupirali nacionalisti je teška. Ljudi se kriju u podrumima. Zbog nedostatka struje i gasa u kućama prinuđeni su da kuvaju hranu na ulici, na otvorenoj vatri - rekao je Konašenkov.

Portparol je istakao da se napadi nastavljaju i da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u okviru specijalne operacije uništile 26 vojnih objekata Ukrajine.

On je objasnio da su među njima dva komandna punkta, radarska stanica, pet skladišta municije i 11 oblasti u kojima je koncentrisano naoružanje i vojna tehnika.

Oružane snage Rusije takođe su preuzele kontrolu nad još pet naselja u Ukrajini, dodao je on.

Konašenkov je saopštio i da su grupe trupa LNR i DNR, nastavljajući ofanzivne operacije, preuzele kontrolu nad još 12 naselja.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENO POSTROJENjE TENKOVA U HARKOVU: Snimak načinjene štete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković