PUTINOVA FINANSIJSKA NUKLEARNA BOMBA: Dekret od 5. marta zapadnim bankama izbrisao 460 milijardi dolara

Novosti online

07. 03. 2022. u 17:36

Ekonomist Jevgenij Juščuk objavio je status na Fejsbuku u kojoj je odgovor Rusije na zamrzavanje sredstava Središnje banke i antiruske akcije u finansijskom sektoru nazvao "osvetničkom nuklearnom bombom".

ПУТИНОВА ФИНАНСИЈСКА НУКЛЕАРНА БОМБА: Декрет од 5. марта западним банкама избрисао 460 милијарди долара

Foto: Profimedia

Evo njegovog teksta:

“Pre nekoliko dana sam rekao da se postupci naših finansijskih vlasti mogu oceniti s -3, budući da preduzete mere ne utiču na kredite i ostavljaju mnogo rupa. U donošenju novih odluka rekao sam da se politika menja pred našim očima, rupe se zatvaraju, nema ni naznake monetarne prirode i znakova razigranih ruku “tornada Elvire Nabuiline".

Sada mogu sa sigurnošću reći da su financijske vlasti zaradile solidnu ocenu 4, jer je za ocenu 5 potrebno vratiti stopu refinansiranja na normalnu nivo i pokrenuti emisiju rublja.

Pitate što se dogodilo? Vladimir Putin je potpisao novi dekret 5. ,arta 2022. br. 95 „O privremenom postupku ispunjavanja obveza prema određenim inostranim poveriocimaa“.

Juščuk kaže da se osećao kao u detinjstvu kada je razmotao poklon, jer kada je pročitao dekret, nije mogao da veruje.

Suština ove mere je u sledećem: ako imate zajam u zapadnoj banci ili kompaniji u zemlji koja je Rusiji uvela sankcije, ili koja se nalazi na popisu „ruskih neprijatelja“, i ako vam je mesečna obaveza više od 10 miliona rubalja, tada valutu nije potrebno prenositi. Vi, kao dužnik, podnosite zahtev ruskoj banci i sami tražite da otvorite korespondentni račun u rubljama na ime poverioca, a da pristanak potonjeg uopšte nije potreban. Nadalje, na ovaj račun prenosite rublje po trenutnom kursu i smatra se da ste ispunili svoje obveze.

Plaćanje u stranoj valuti je moguće samo putem Središnje banke Ruske Federacije i Ministarstva finansija na individualnoj osnovi. Prenos duga ne menja ništa i korespondentni račun je u rubljama.

Kao rezultat toga, oko 460 milijardi dolara, bez kineskih zajmova, nestaje iz bilansa zapadnih banaka, pokrenuvši kaskadu kolapsa. Ne treba pokušavati razumeti pojam protivrednosti u rubljama gde, bez kršenja zakona svoje zemlje i pristanka na konverziju, zapadne banke ne mogu ništa učiniti s njima.

Foto: Depositphotos

"Sa zanimanjem se veselim otvaranju evropskih tržišta, ovo je recipročna nuklearna finansijska bomba. Moje iskreno poštovanje menadžerima, finansijerima, ekonomistima i osobi koja je donela ovu odluku, da je u tako kratkom vremenu uspela to da shvati i napraviti "od nule" . Dobro napravljeno! Bravo!“, zaključio je Jevgenij Juščuk svoju objavu.

Ovo sigurno nije kraj odgovora na sankcije, ali zbog ovog dekreta već divljaju cene na berzama od plina koji je probio 3000 dolara za 1000m3, do nafte koja se bliži ceni 200 dolara za barel i svih ostalih roba i sirovina.

(alterminfo.blogspot.com)

BONUS VIDEO: NOVO PUTINOVO ORUŽJE: Ruska vojska objavila moćan snimak rakete R-77

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)