DANCI OSUDILI MINISTARKU NA 60 DANA ROBIJE: Parlament udaljio bivšu ministarku Stojberg

Tanjug

21. 12. 2021. u 19:40

BIVŠA danska ministarka za imigraciju Inger Stojberg, arhitekta oštre imigracione politike Danske, udaljena je danas iz parlamenta odlukom svojih kolega poslanika nakon što je pozvana na odgovornost u retkom slučaju impičmenta ranije ovog meseca.

ДАНЦИ ОСУДИЛИ МИНИСТАРКУ НА 60 ДАНА РОБИЈЕ: Парламент удаљио бившу министарку Стојберг

Foto: Depositphotos

Stojbergovoj je prošle nedelje pred sudom za opoziv gotovo jednoglasno izrečena kazna od 60 dana zatvora, jer je tokom svog mandata ministarke za imigraciju 2016. godine svesno naredila razdvajanje maloletnih parova koji su tražili azil, prenosi Rojters.

-Zaključak u ovom slučaju mora biti da je presuda suda za opoziv ižrečena gospođi Inger Stojberg nespojiva sa njenim članstvom u parlamentu, izjavio je pred poslanicima Jepe Brus, portparol vladajuće Socijaldemokratske partije.

Prema danskom zakonu o ljudskim pravima, svaki izbeglički par, bilo u braku ili u vanbračnoj vezi, mora se posebno procenjivati na osnovu situacije, što potvrđuje da je naredba ministarke o razdvajanju svih maloletnih parova bila nezakonita.

Te 2016. godine ukupno su razdvojena 23 para, ali iste godine promenjena su pravila i usklađena sa zakonom.

BONUS VIDEO: OVAKVU FABRIKU DO SADA NISMO IMALI - Pogledajte kako rade roboti u postrojenju "BAS Boysen Abgassyste"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora