ŠPIJUNSKI AVIONI NATO SVE ČEŠĆI GOSTI: Rusko ministarstvo odbrane o siruaciji u Crnom Moru

Novosti online

10. 11. 2021. u 17:50

IZVIĐAČKA avijacija NATO-a povećala je broj letova duž ruske granice iznad Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ШПИЈУНСКИ АВИОНИ НАТО СВЕ ЧЕШЋИ ГОСТИ: Руско министарство одбране о сируацији у Црном Мору

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru

-Oružane snage Rusije nastavljaju da prate situaciju u crnomorskom regionu. Tokom poslednja 24 sata izviđačka avijacija država-članica NATO-a značajno je povećala intenzitet letova duž granica Rusije u crnomorskom regionu, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu odbrane su saopštili da su na radarima pratili američki avion E-8S iznad Crnog mora. Pored njega, juče su primećena još tri izviđačka aviona država-članica NATO-a.

Kako su pojasnili u Ministarstvu odbrane, reč je o strateškom, izviđačkom avionu RC-135, Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo sa aviobaze na ostrvu Krit u Grčkoj i približio se ruskoj granici na 30 kilometara. Drugi avion je P-8A „Posejdon“ koji je poleteo sa aviobaze na Siciliji (Italija), približio se ruskoj granici na 70 kilometara. Treći je bio francuski izviđački avion S-160G „Gabrijel“ koji je poleteo sa aviobaze u Rumuniji i približio se državnim granicama Rusije na 30 kilometara.

-Još jedan strateški izviđački avion U-2, Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo iz Velike Britanije, primećen je iznad teritorije Ukrajine. On se približio granici Rusije na udaljenosti od oko 60 kilometara, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!