BORIS DŽONSON: Dogovoreno je, obezbedićemo milijardu vakcina protiv korone za siromašne zemlje

Tanjug

13. 06. 2021. u 16:15

BRITANSKI premijer Boris Džonson izjavio je danas da se Grupa sedam industrijski najrazvijenijih država na svetu obavezala da će obezbediti milijardu vakcina protiv kovid-19 kako bi pomogla siromašnim zemljama da vakcinišu svoje stanovništvo.

БОРИС ЏОНСОН: Договорено је, обезбедићемо милијарду вакцина против короне за сиромашне земље

Foto: Tanjug/AP

- Pre nedelju dana zamolio sam kolege lidere da pomognu u pripremi i obezbeđivanju doza koje su nam potrebne za vakcinaciju čitavog sveta do kraja 2022. godine - rekao je Džonson novinarima, preneo je Rojters.

On je istakao da je veoma zadovoljan što može da objavi da su lideri ovog vikenda obećali preko milijardu doza direktno ili preko programa Kovaks..

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva