LOŠE BROJKE U REGIONU: U Hrvatskoj najviše preminulih od januara

Tanjug

09. 04. 2021. u 12:30

PREMA podacima Nacionalnog štaba za vanredne situacije u Hrvatskoj je tokom pet dana ove sedmice manji broj novozaraženih korona virusom za devet odsto u odnosu na prethodnu, ali je 50 preminulih najviše od januara ove godine.

ЛОШЕ БРОЈКЕ У РЕГИОНУ: У Хрватској највише преминулих од јануара

Foto EPA

Direktor Instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak je na konferenciji za novinare Štaba rekao da je prosečna 14-dnevna incidenca 593.3, što je Hrvatsku pozičioniralo na 18. mesto liste zemalja Evropske unije.

Ministar Vili Beroš je rekao da je s obzirom na današnji broj novozaraženih i preminulih, jasno da je Hrvatska na prekretnici.

Poručio je da je imunizacija bez dileme najjednostavniji alat za vraćanje na staro.

Govoreći o vakcini AstraZeneka, Beroš je ukazao da je Evropska agencija za lekova predočila da su rizici te vakcine minimalni, manji od, kako je naveo, loših navika poput pušenja i alkohola.

- Rizici su minorni. Proces razvoja cepiva bio je nikad brži. Svaka glasina o tom procesu odmah je dospela na naslovnice i stvorila se pogrešna slika o vakcinama. Istina je samo jedna - svaki lek ima nuspojave. Ali one su izuzeci... - rekao je Beroš i podsetio da je 60 miiona ljudi vakcinisano tom vakcinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije