UVOD U FEBRUARSKI "ART BRANČ": Devedesete u popularnoj kulturi

M.A.K.

12. 02. 2021. u 14:45

NASATAK serije razgovora pod okriljem Kulturnog centra Beograd, nazvane "Art branč", a tokom kojih pozvani gost iz oblasti filozofije, filma, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine, postavlja temu o kojoj se potom diskutuje, biće posvećen fenomenu devedesetih godina prošlog veka.

УВОД У ФЕБРУАРСКИ АРТ БРАНЧ: Деведесете у популарној култури

KCB

Usled pandemije, kao svojevrsnu uvertiru u februarski "Art branč", u sredu, 17. februara u podne, na Instagram profilu Kulturnog centra Beograda, Aleksandar S. Janković, održaće predavanje, na temu devdesetih:

 - Pre trideset godina započela je decenija koja nas je politički i kulturološki dislocirala od ostatka sveta koji je doživljavao svoj "bel epok" - ističe Janković. - Paradoksalno, pop kultura nikada nije bila življa, fokusiranija, određenija... Ovo predavanje-razgovor bi trebalo da objektivizuje i sistematizuje devedesete u popularnoj kulturi, izbegavajući uobičajenu turbo-folk fetišizaciju, već fokusirajući se na prave heroje ovog vremena, vezujući ih u kontekst današnje situacije i prateći šta je proizašlo iz njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!